De winterstop en de feestdagen zijn weer aangebroken en dat betekent dat je voetbal even een korte periode op pauze moet zetten. Tenminste, er is voldoende ruimte om jezelf naar een 2.0-versie te brengen tijdens de winterstop. 

Hieronder geven we een aantal tips hoe je het beste uit de winterstop kan halen.

1. Genieten

Allereerst is het belangrijk om te genieten van je vrije dagen. Ieder persoon geniet op zijn eigen manier van zijn vrije tijd, dus daar kunnen we moeilijk adviezen over geven. Maar het belangrijkste is dat je jezelf de tijd en ruimte geeft om voldoende tot rust te komen. Fysiek en mentaal.

2. Conditionele voorsprong pakken

De winterstop is niet alleen de ideale periode om optimaal te rusten. Het is ook belangrijk om aan je conditie te blijven werken. Geen teamtrainingen betekent niet dat je 2-4 weken moet gaat stilzitten. Alhoewel de meeste van je teamgenoten dit waarschijnlijk wel zullen doen. Dit maakt de winterstop daarom de ideale periode om een conditionele voorsprong te pakken op eventuele concurrenten. Doe dit zo efficient en doelgericht mogelijk. In een eerder blog schreven we al welke conditietrainingen goed zijn voor voetballers.

Start altijd eerst met het meten van je conditie zodra de winterstop start. Dit kan door middel van ons e-book CONDITIETESTEN. Vervolgens meet je tussentijds en aan het einde van de winterstop ook nog eens je conditie. Hiermee krijg je goed in kaart waar je op dat moment fysiek staat.

3. Optimaliseer je voeding

Eet en leef zo gezond mogelijk tijdens de winterstop. Een slecht voedingspatroon kan je namelijk duur komen te staan. Wij kunnen je helpen met een voedingsschema op maat om ervoor te zorgen dat je sterker wordt op dit onderdeel. Je kunt ook zelf een goed schema in elkaar zetten waarbij je rekening houdt met een goede verdeling tussen koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.

4. Geniet van Boxing Day

Net zoals ieder jaar, is tweede kerstdag en de dagen eromheen weer helemaal volgepland met mooie Premier League-potjes. Hiermee kun je toch nog wat inspiratie opdoen als je straks zelf weer wedstrijden mag gaan spelen na de winterstop.

5. Kijk documentaires, compilatievideo's en lees boeken

Met name op Netflix zijn er behoorlijk veel voetbaldocu's waar je als voetballer geïnspireerd van kan raken. Verder zijn documentaires van Ronaldo, Zlatan en andere topatleten zeer interessant en motiverend om te kijken tijdens je vrije dagen. We hebben een blog samengesteld waarin we allerlei documentaire-tips en boekentips geven. Hierdoor maak je een leerzame, leuke en zeer nuttige periode van de winterstop.

Ook het kijken van compilatievideo's van jouw favorieten voetballer kan enorm helpen om straks met extra motivatie en inspiratie weer het veld op te gaan.