Op zoek naar een toffe voetbaldocumentaire? Niet alleen op YouTube, maar ook op Netflix en Videoland staan veel interessante documentaire die je kunt kijken als voetballiefhebber.

We hebben een lijstje geselecteerd van inspirerende sportdocumentaires op Netflix en Videoland waar je veel waarde uit kunt halen als voetballer.

1. Ronaldo (Videoland)

Ronaldo groeide op op het eiland Madeira in een moeilijke omgeving, maar wist zijn tegenslagen om te buigen in grote successen. In deze docu ontdek je het levensverhaal van Cristiano Ronaldo.

2. Becoming Zlatan (Videoland)

Zoals bekend is Zlatan een van de meest indrukwekkende personages in de voetballerij. Maar waar komt zijn attitude vandaan? En hoe werd hij zo'n goede voetballer?

3. Antoine Griezmann: Champion Du Monde (Netflix)

In deze documentaire van 60 minuten zie je welk pad Griezmann moest bewandelen om de grote droom te realiseren: het winnen van de wereldtitel met Frankrijk.

4. The Game Changers (Netflix)

Dit is een documentaire van 1,5 uur waarin je erachter komt hoe plantaardige voeding je sportprestaties kan beïnvloeden.

5. I am Bolt (Videoland)

Deze documentaire van bijna 2 uur geeft je een kijkje achter de schermen bij een van de grootste atleten van de wereld. Je ziet o.a. hoe hard Usain Bolt traint, hoe hij met concurrentie omgaat en wat voor mentaliteit hij heeft.

6. I am Ali (Videoland)

Als we het hebben over 'The greatest of all time', hebben we het natuurlijk over Muhammad Ali. In deze documentaire leer je de bokslegende beter kennen. Een absolute inspiratiebron voor iedere topsporter.

7. The Last Dance (Netflix)

Michael Jordan is de bekendste en grootste basketballer die de NBA kende. Een absolute legende. In deze docu ontdek je hoe de carrière van Michael Jordan liep en waar hij allemaal mee te maken kreeg.

8. Barca Dreams (Netflix)

Deze documentaire van 2 uur vertelt je wat de geschiedenis van FC Barcelona is en hoe deze club zich heeft ontwikkeld tot een van de allergrootste club van de wereld.

9. First Team: Juventus (Netflix)

Dit is een toffe mini-serie van zes afleveringen waarin je een kijkje achter de schermen krijgt bij de seizoensstart van Juventus en de jacht die Juve maakt op de Serie A-titel.

10. Becoming Champ10ns (Netflix)

Deze mini-serie van 9 afleveringen vertelt je interessante verhalen van voetballers en landen die het WK hebben gewonnen. O.a. Brazilië, Duitsland en Engeland komen hierin voor.

11. Ballon Sur Bitume (Netflix)

Deze documentaire van 50 minuten vertelt je hoe het Franse straatvoetbal een bijdrage heeft gehad in de ontwikkeling van het huidige profvoetbal.