Niet alleen Cristiano Ronaldo, maar ook Lionel Messi en Karim Benzema zouden zich hebben blootgesteld aan een bijzonder voedingsmiddel wat hen op latere leeftijd nog steeds topprestaties laat leveren.

Tenminste, als we de Spaanse privechef Alberto Mastromatteo moeten geloven. De kok van o.a. Karim Benzema zweert bij een dieet waarin spirulina (zoutwateralg) en chlorella (zoetwateralg) een grote rol speelt. "Het helpt tegen veroudering, versnelt je metabolisme en draagt bij aan het verwerkingsproces van ongezonde stoffen. Je hebt niet veel nodig om veel eiwitten, vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarnaast zijn de eiwitten afkomstig van deze zeewier vaak completer dan dierlijke eiwitten. Ik verwerk het bijna in elke maaltijd." aldus Alberto Mastromatteo.

Prestaties op latere leeftijd

Of zeewier een doorslaggevende rol speelt bij de bijzondere prestaties die deze drie supersterren na hun 30ste nog leveren, durven wij niet te bevestigen. Echter speelt voeding natuurlijk een essentiële rol in je fitheid. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker de details worden. Natuurlijk speelt slaap, krachttraining, mobiliteit en flexibiliteit ook een grote rol in je volledige fitheid.