Urby Emanuelson is absoluut een van de beste linksbacks die Ajax de afgelopen decennia heeft grootgebracht. De Amsterdammer is inmiddels gestopt met voetballen en en is momenteel assistent-trainer van Jong Ajax.

In zijn functie bij Ajax begeleid Emanuelson talentvolle spelers die op het punt staan om door te breken naar het eerste elftal. Onlangs schoof hij aan in het praatprogramma Kick 't Met waarin hij o.a. waardevolle informatie deelde waar veel jonge talenten wat aan kunnen hebben.

Ook vertelde ex-speler van o.a. AC Milan en AS Roma hoe hij buitenspelers probeert te stimuleren om meer uit hun spel te halen. Zo deelde hij naar eigen zeggen 'één hele belangrijke tip' hoe buitenspelers het beste een wedstrijd in kunnen gaan.

Belangrijke tip

"Wat is belangrijk als buitenspeler? Je moet een kans creëren, assist geven of scoren. Je moet in ieder geval minimaal een keer je tegenstander passeren in de wedstrijd. Dit wil je het liefst zo vroeg mogelijk in de wedstrijd doen."

"Ik zeg daarom altijd tegen mijn buitenspelers: 'eerste balcontact moet je de bal er gewoon langs spelen en rennen. Ga maar kijken wat je tegenstander doet.' Dan kun je zien of die bijv. sneller is dan jij. Zo ja, dan kun je bij het tweede balcontact weer een andere actie proberen. Zo ga je jezelf langzaam voorbereiden op die ene actie die wel lukt. Je kan niet gelijk in je eerste actie alles eruit gooien en eindstand die bal weer terugspelen." vertelt Emanuelson.