Voordat Marokko deelnam aan het WK in Qatar had je waarschijnlijk nog nooit van Walid Regragui gehoord. Vrij logisch. De bondscoach van Marokko is namelijk nog niet zo heel lang actief in het trainersvak.

Voordat zijn officiële trainerscarrière begon, was hij vanaf 2021 tot 2013 14 wedstrijden actief als assistent-trainer bij het Marokkaanse nationale elftal. Hier kon hij alvast achter de schermen meekijken en visualiseren hoe hij 10 jaar later zijn land naar de halve finale van het WK zou brengen.

Trainerscarrière

Zijn trainerscarrière startte officieel op 1 juni 2014. Hij werd toen hoofdtrainer van de Marokkaanse club Fath Union Sport (FUS). In hetzelfde jaar dat hij hoofdtrainer werd won hij al de Marokkaanse beker met FUS. Twee jaar later pakte hij de landstitel.





Bron: Transfermarkt.nl

Tussenstap in Qatar 

In 2020 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van de Qatarese voetbalclub Al-Duhail SC. Hiermee won hij in zijn eerste seizoen direct de landstitel in Qatar. Echter werd hij kort na de start van het tweede seizoen ontslagen omdat hij er niet in slaagde om met Al-Duhail SC door de groepsfase van de AFC Champions League (Aziatische Campions League) te komen. In 2021 werd bekend gemaakt dat Walid Regragui hoofdtrainer werd van Wydad AC Casablanca, de grootste en meest succesvolle voetbalclub van Marokko. In zijn eerste seizoen pakte hij zowel de Marokkaanse landstitel als de CAF Champions League (Afrikaanse Campions League) met Wydad AC Casablanca.





Dankzij zijn grote succes bij Wydad AC Casablanca en het ontslag van voormalig bondscoach Vahid Halilhodzic, werd hij in augustus 2022 aangesteld als bondscoach van Marokko waarmee hij in december 2022 in de halve finale van het WK in Qatar strandde tegen Frankrijk.