PSV betaalde in de zomer van 2023 maar liefst €12 miljoen om Jerdy Schouten over te nemen van FC Bologno. Of de defensieve middenvelder op twintigjarige leeftijd had verwacht dat zijn carrière in zo'n enorme treinversnelling zou gaan, had hij niet durven dromen.

Toen Schouten in 2017 bij ADO Den Haag speelde zonder profcontract had hij de mogelijkheid om naar Excelsior Maassluis te gaan. Daar had hij een goed salaris kunnen verdienen en hoefde hij maar twee of drie keer in de week te trainen. Ook kampte hij destijds met een scheenbeenontsteking, maar toch koos Schouten bewust om bij ADO te blijven.





"Ik heb me daar hard voor gemaakt en ben blij dat hij is gebleven, want als hij echt naar de amateurs was gegaan had hij zomaar verloren kunnen gaan voor het profvoetbal. In Maassluis had hij best wat kunnen verdienen en wat extra kunnen werken. Vaak kiezen jongens daar dan voor", vertelt Rob Meppelink, technisch directeur en hoofd jeugdopleiding van ADO Den Haag tegen over Eindhovens Dagblad.

Van Telstar naar miljoenentransfers

Uiteindelijk maakte Schouten in de zomer van 2017 de overstap van ADO naar Telstar. Bij Telstar speelde hij een sterk seizoen en wist hij via Excelsior Rotterdam in 2019 een transfer van €2 miljoen naar FC Bologna te maken. Na vier sterke seizoenen in Italië nam PSV de middenvelder voor €12 miljoen over.