Zuid-Afrika is een geweldig land om in te leven. Alhoewel het voetbal daar niet echt leeft zoals in Europa, is het voor veel Europeanen toch een prima land om je voetbalcarrière voort te zetten. Het klimaat is fijn, het leven is goedkoop en je kan er prima verdienen.

In deze blog behandelen we de bestbetaalde spelers, bestbetaalde coach en de gemiddelde salarissen in de Zuid-Afrikaanse Premier Soccer League (PSL), oftewel de hoogte voetbalcompetitie van Zuid-Afrika.

Let op: het gaat in deze blog om brutosalarissen. Net als in Nederland heb je in Zuid-Afrika belastingschijven waar je rekening mee moet houden. De percentages liggen tussen de 18% en 36%.

Bestbetaalde spelers

De bestbetaalde voetballer in Zuid-Afrika is Keagan Dolly. Hij speelt voor Kaizer Chiefs en verdient omgerekend zo'n €80.000 per maand. Samir Nurkovic is een teamgenoot van Keagan Dolly en staat op nummer 2. Hij verdient €50.000 per maand bij Kaizer Chiefs. Nummer 3 is Khama Ballit met een salaris van €45.000 per maand.

Gemiddelde salarissen spelers Het segment onder de grootverdieners verdienen tussen de €10.000 en €30.000 per maand. Dit zijn vaak spelers met veel ervaring en die zich allang bewezen hebben. De overige salarissen liggen tussen de €2.000 en €10.000 per maand.

Bestbetaalde coach

De bestbetaalde coach van Zuid-Afrika is Kaizer Chiefs-coach Arthur Zwane. Hij verdient volgens meerdere bronnen €45.000 per maand. Sommigen claimen zelfs dat hij het dubbele zou verdienen. Maar het mag duidelijk zijn dat Kaizer Chiefs dé club is in Zuid-Afrika met het meeste geld. Lees onze andere blogs om erachter te komen wat spelers in België, het Midden-Oosten, de Championship en in de Verenigde Staten verdienen.