Op het moment van schrijven zitten we in een bijzondere transferperiode. In Saoudi-Arabië zijn ze namelijk bezig om de ene naar de andere topvoetballer binnen te halen. Inmiddels hebben Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante en Hakim Ziyech al een contract ondertekend in de zandbak voor gigantische salarissen.

Zo strijkt Cristiano Ronaldo jaarlijks netto €200 miljoen op, Karim Benzema €100 miljoen, N'Golo Kante €25 miljoen en Hakim Ziyech €15 miljoen. Bedragen die je bij Europese topclubs netto niet of niet snel zal gaan verdienen, maar in de Saudi Professional League wel.

Overige spelers

Maar los van deze topspelers, spelen er natuurlijk ook nog tal van andere spelers die het met een stuk minder geld moeten doen. Wat is het salaris van de overige spelers?

De meeste spelers in de competitie verdienen tussen de €1 miljoen en €1,5 miljoen netto per jaar. Maandelijks komt dat neer op zo'n €85.000-125.000 per maand netto. Er zijn zo'n 30 spelers die boven dit salarisniveau zitten. Zij verdienen tussen de €2 miljoen en €9 miljoen netto per jaar.

Éver Banega (ex Sevilla en inter) verdient €9 miljoen netto per jaar bij Al-Shabab. Hij behoort samen met Ahmed Hegazi (€5,5 miljoen per jaar), Vincent Aboubakar (€5,3 miljoen) en Moussa Marega (€4,5 miljoen) tot de grootverdieners van de Saudi Professional League.

Nederlanders in Saoudi-Arabië

Er spelers op het moment van schrijven ook nog een aantal Nederlanders in Saoudi-Arabië. Namelijk: Youssef El Jebli, Aschraf El Mahdioui, Hicham Faik, Ola John, Adam Maher, Dries Saddiki. Het is niet bekend over zij precies verdienen.