Sadio Mané behoort momenteel tot één van de beste voetballers van de wereld. De sterspeler uit Senegal heeft snelheid, power, kan doelpunten scoren, assists leveren en is een voetballer die met passie en strijdlust een wedstrijd speelt.

De snelle aanvaller zette in 2011 zijn eerste voet op Europese bodem en liet in Frankrijk direct zien hoe waardevol hij was. Nog geen halfjaar nadat hij bij Ligue 2-club Metz aansloot, debuteerde hij al in het eerst elftal. Voordat Mané in Frankrijk ging spelen, speelde hij in de jeugdopleiding van de Senegalese voetbalclub Génération Foot. Hoe hij vroeger bij deze lokale profclub terecht kwam, is wel heel bijzonder.

"Ik woonde in een dorpje genaamd Sédhiou, maar ik wilde graag bij een profclub spelen. Ik besloot daarom te verhuizen naar mijn oom die in de hoofdstad Dakar woonde. In Dakar probeerde ik mee te doen aan trials. Tijdens een van die trials kwam er een man naar me toe en vroeg aan mij: 'kom jij serieus op deze voetbalschoenen hier voetballen?'. Ik vertelde hem: 'ja, meneer'". 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sadio Mane (@sadiomaneofficiel)Indruk maken met je voeten

"Mijn schoenen zagen er inderdaad slecht uit, maar ik had niks anders. 'En je broekje? Dat is toch geen normaal voetbalbroekje?' was zijn vervolgvraag. Ook hierin had hij gelijk. Ik antwoordde: 'ja, meneer. Ik heb alleen maar dit broekje om in te voetballen'. Maar toen ik eenmaal ging voetballen, kwam hij gelijk naar me toe. 'Jou wil ik in mijn team hebben' zei die. Toen mocht ik aansluiten bij de voetbalacademy van Génération Foot." aldus Sadio Mané.

€41 miljoen

De rest in geschiedenis. Sadio Mané maakte grote stappen en wist na zijn transfer naar Frankrijk direct een transfer af te dwingen naar Red Bull Salzburg. Na twee seizoenen werd hij alweer opgepikt door Southampton, dat hem na twee seizoenen verkocht aan Liverpool voor maar liefst 41 miljoen euro.