Naast de 146 officiële wedstrijden die Pedri González de afgelopen drie seizoenen voor FC Barcelona heeft gespeeld, heeft de technisch begaafde middenvelder ook maar liefst 58 wedstrijden aan de kant gestaan vanwege blessures. Pedri liep de afgelopen jaren meerdere hamstringblessures op en daar heeft Barca een plan voor bedacht.

De afgelopen zomer moest Pedri zich namelijk een trainingsschema houden waarmee hij o.a. zijn blessuregevoeligheid moet verbeteren. Hierbij lag met name de focussen op het toenemen van spiermassa. Nadat hij in 2020 zijn transfer van Las Palmas naar FC Barcelona maakte, werd er al direct een fysiek plan voor hem uitgewerkt.





'Maximaal 70kg'

In dit plan stond o.a. al vermeld dat hij in spiermassa moest aankomen, meldt Sport. Hij woog destijds 60kg en er werd een 'gewichtslimiet' bepaald van 70kg. Omdat Pedri een wendbare dribbelaar is, wilden ze niet dat de toegenomen spiermassa ten kosten ging van zijn techniek. Momenteel weegt hij 67kg dus er nog ruimte voor extra spiermassa.

Gezien de foto die FC Barcelona recentelijk online heeft geplaatst, heeft Pedri zich goed aan het trainingsschema gehouden.