Micah Richards was jarenlang een van de grote sterkhouders in de verdediging bij Manchester City. De inmiddels gepensioneerde voetballer belandde op dertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Manchester City en maakte vier jaar later op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor The Citizens.

Het duurde niet lang voordat Richards een vaste waarde werd bij City. Ook zijn salaris kreeg een flinke upgrade wat hem direct liet nadenken over wat hij met dat geld kon doen. Waar andere jonge voetballers het geld al snel uitgeven aan luxe goederen, besloot Micah Richards zijn geld al vroeg op een slimme manier te investeren.

Side business

Richards besloot op achttienjarige leeftijd een vastgoedbedrijf op te zetten. Het vastgoed in Engeland was destijds in slecht weer en daarmee kon hij ondanks de grote risico's voor een aantrekkelijke prijs zijn geld investeren in nieuwbouwprojecten in Leeds en Manchester.

"Het gaf mij een doel voor na mijn carrière. Daarnaast zorgde het ervoor dat ik tijdens mijn carrière een goede balans had in mijn werk. Door het grote succes van mijn investeringen noemden vrienden en teamgenoten noemde mij op een gegeven moment 'Mr Monopoly'."