Velen kenden hem niet eens, maar dat veranderde al snel toen Martin Braithwaite in 2020 een plotselinge transfer maakte van CD Leganés naar FC Barcelona. Na een blessure van Luis Suarez moest Barca noodgedwongen opzoek naar een nieuwe spits. Braithwaite werd gehaald als zijn tijdelijke vervanger.

Martin Braithwaite blijkt na onderzoek van diverse kanalen een van de rijkste profvoetballers ter wereld te zijn. En dat met een jaarsalaris van 'slechts' één of een paar miljoen per jaar bij Espanyol (zijn huidige werkgever)? Neymar, Mbappe, Ronaldo. Ze verdienen allemaal meer dan €50 miljoen per jaar. Maar toch weet Martin Braithwaite op het gebied van vermogen te concurreren met deze gigantisch rijke voetballers.





NYCE Companies

Toen Braithwaite voor het Franse Toulouse speelde, investeerde hij samen met zijn oom zo'n €700.000 in hun vastgoedbedrijf NYCE Companies. Dit bedrijf was een jaar later meer dan €8 miljoen waard. Ze investeren met name in grote woonblokken in Afro-Amerikaanse wijken in de Verenigde Staten. Hiermee wilt hij naar eigen zeggen zo'n 100.000 Afro-Amerikanen miljonair maken. Er zit dus naast een financieel plan ook een mooi sociaal plan achter.

Grote ambities

In Denemarken heeft Braithwaite ook flink geïnvesteerd. Daar bezit hij namelijk zo'n 1.500 appartementen. Momenteel zijn er nog 500 appartementen in aanbouw die binnenkort opgeleverd worden. NYCE Companies is volgens Forbes nu zo'n €210 miljoen waard. NYCE Companies zou binnen enkele jaren meer dan €1 miljard (!) waard moeten zijn.