Sinds de komst van Robert Lewandowski bij FC Barcelona hebben de Catalanen eindelijk weer een doelpuntenmachine in huis gehaald. Met 19 goals en zes assists in 25 wedstrijden is de Poolse spits elke wedstrijd direct betrokken geweest bij een doelpunt voor Barcelona.

We weten allemaal wel dat Lewandowski ondanks zijn leeftijd behoort tot een van de fitste voetballers op topniveau. Zijn vrouw speelt hier o.a. een belangrijke rol in, maar de mentaliteit van hem is hier allesbepalend voor.

Push-ups challenge

Ook wanneer Lewandowski door zijn jongere teamgenoten wordt uitgedaagd voor een krachttest, staat hij direct paraat om iedereen te vernederen. Zo ook in de video hieronder.

Waar jonge spelers als Ansu Fati (20) met moeite slechtst 40 push ups behaalde en Ronald Araújo (23) 42, tikte Lewandowski (34) op blote vuisten de 50 aan. "Off course I won the challenge. But we could make another one some day and reach 60, maybe." vertelt Lewandowski lachend in een interview.

Magere scores

Naar ons idee zijn deze scores alsnog behoorlijk mager. Zowel van Lewandowski als van de andere spelers. Naar onze mening hoor je als profvoetballer met gemak 50 keer te kunnen opdrukken. Het verbaasd ons dan ook dat de spelers met moeite de 40-50 push-ups halen. Welke resultaten de spelers behalen bij de officiële krachttesten weten we natuurlijk niet.

In het e-book Conditietesten behoren push-ups tevens tot een van de testen waarmee je de kracht in het bovenlichaam van een speler kan meten. Ook hebben wij in het e-book richtlijnen en kaders meegegeven waar je aan moet voldoen om te bepalen of je op dit gebied goed of slecht presteert.