Santiago Giménez is dit seizoen absoluut de grote smaakmaker van de Eredivisie. De Mexicaanse spits scoort de ene naar de andere goal voor Feyenoord en lijkt zichzelf op te maken om op korte termijn een toptransfer te maken naar een Europese topclub.

Naast zijn werkzaamheden bij Feyenoord is Giménez ook actief als international voor Mexico. Daarvoor maakt hij behoorlijk veel lange vluchten die veel impact hebben op zijn fysieke en mentale gesteldheid. Om optimaal te herstellen van deze vluchten heeft de Mexicaanse topschutter een 'geheim' die hij direct na een vlucht toepast.

Geheim Giménez

Als Giménez een lange vlucht gehad gaat hij tegenwoordig direct even zwemmen als hij thuis komt. Voor hem heeft het een positief effect op zijn lichamelijke gesteldheid.

"Ik was op zoek naar een manier om sneller te herstellen van een vlucht en een jetlag. Donderdag ben ik in Nederland aangekomen en ik ben in de avond gelijk gaan zwemmen. Het was een goede training omdat je je hele lichaam gebruikt. Het werkt voor mij want ik voelde me vandaag goed." vertelt spits van Feyenoord na afloop van het de 2-4 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior.

Zwemmen is een 'low-impact' sport en heeft daarom een positief effect op je spieren, pezen en gewrichten. In het water weeg je 90% minder en belast je je lichaam dus veel minder. Tegelijkertijd prikkel je vrijwel alle spiergroepen in je lichaam en kun je het, afhankelijk van de intensiteit waarop je zwemt, deels vergelijken met een fullbody training.