Het is FC Groningen niet gelukt om een spits uit de tweede divisie te overtuigen de overstap te maken naar Groningen. Het gaat om Spakenburg-spits Floris van de Linden die in het seizoen 2022-2023 nog topscorer werd in de KNVB-beker en tevens met zijn club de halve finale bereikte.

Floris van de Linden groeide op in de jeugdopleiding van SV Ouderkerk waarmee hij in de derde klasse speelde. Na twee sterke seizoenen maakte hij een verrassende overstap naar Telstar. Daar speelde hij uiteindelijk twee seizoenen maar hij kwam weinig aan spelen toe. Via Koninklijke HFC kwam hij in 2020 bij Spakenburg terecht, waar hij vandaag de dag nog steeds speelt.





Maatschappelijke carrière

FC Groningen wilde Floris van der Linden gaag inlijven, maar is daar niet in geslaagd. De spits ambieert namelijk een maatschappelijk carrière.

"Wij wilden Floris heel graag hebben. Wij zoeken nog iemand die door de lucht goed bereikbaar is. Wij denken dat Floris ons niveau zeker aankan en misschien nog wel meer. Maar hij had ook nog wel meer aanbiedingen gehad waar hij geen interesse in had."

"Hij is al begonnen aan een maatschappelijke carrière, werkt als manager bij een financieel adviesbureau en heeft een huis gekocht in Amsterdam. Uiteindelijk heeft hij lang nagedacht maar wilde hij dat niet opgeven." vertelt Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen.

Screenshot via: Eyecons Voetbal