In Engeland is voetbal verreweg de meest populaire sport van het land. Met de Premier League als hoogste afdeling en The Championship als tweede niveau, zijn de Britten in het bezit van 's werelds sterkste voetbalcompetities.

The Championship is dan wel het tweede niveau in Engeland, maar vrijwel iedere club heeft een stadioncapaciteit van 30.000 toeschouwers of meer en qua salarisbegrotingen staan ze er veel sterker voor dan een gemiddelde Eredivisie-club. Voetballers kunnen namelijk veel meer geld verdienen op het tweede niveau in Engeland dan op het eerste niveau in Nederland.

Gemiddeld weeksalaris

Een gemiddelde speler in de Championship kan een leuk bedrag op zijn bankrekening verwachten aan het einde van de maand. Het gemiddelde maandsalaris ligt rond de €40.000, exclusief winstpremies en overige bonussen, wat neerkomt op zo'n €500.000 per jaar. In de Eredivisie ligt het gemiddelde jaarsalaris rond de €330.000 per jaar.

Topspelers

Er bestaat uiteraard een verschil tussen een gemiddelde voetballer en een topvoetballer die van grote waarde is voor een club. Aanvoerders, ervaren krachten, goalgetters en andere belangrijke spelers verdienen in de Championship al gauw meer dan €1 miljoen per jaar. Deze salarissen kunnen oplopen tot wel €7 miljoen per jaar.

Lees onze andere blogs om erachter te komen wat spelers in België, het Midden-Oosten, de Championship, Zuid-Afrika, Thailand en in de Verenigde Staten verdienen.