Dit is het gemiddelde salaris van een voetballer in de Championship

13-02-2018

In Engeland is voetbal verreweg de aller populairste sport van het land. Met de Premier League als hoogste afdeling is Engeland momenteel in bezit van één van de beste, en volgens sommige dé allerbeste voetbalcompetitie van de wereld. Maar hoeveel verdient een gemiddelde voetballer in de Championship.

Het tweede niveau in Engeland, genaamd The Championship, is tevens een competitie waar het niveau nog steeds behoorlijk hoog is. De gemiddelde salarissen liggen dan ook niet bepaald laag en kunnen bij wijze van niet eens vergeleken worden met het gemiddelde salaris in de Nederlandse Eredivisie.
Gemiddeld weeksalaris

Een voetbalspeler in de Championship kan een prima storting op zijn bankrekening verwachten aan het einde van de maand. Het gemiddelde weeksalaris ligt namelijk al gauw rond de €7.500,-. Een maandsalaris kan dus makkelijk oplopen naar de €32.500,-, exclusief eventuele winstpremies en overige bonussen.

Topspelers

Er bestaat uiteraard een verschil tussen een gemiddelde voetballer en een topvoetballer die van grote waarde is voor een club. Een aanvoerder of een goalgetter van een elftal kan bijvoorbeeld makkelijk €10.000,- tot 15.000,- per week verdienen, exclusief bonussen. Op jaarbasis strijk je dan al gauw meer dan een half miljoen euro op. Niet verkeerd als je op een tweede niveau voetbalt in een land.


Nog geen profiel op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland? Meld je dan hieronder gratis aan als voetbalspeler of trainer op Voetballoopbaan.nl!

7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09

 

Poll

Hoe belangrijk is het om als voetbalspeler of trainer een goed netwerk te hebben?
Héél belangrijk Belangrijk Niet echt belangrijk Totaal niet belangrijk
Héél belangrijk: 3597 stemmen Belangrijk: 1359 stemmen Niet echt belangrijk: 230 stemmen Totaal niet belangrijk: 347 stemmen