Het gemiddelde salaris van een voetballer in de Championship

31-08-2020
€19,99
voetballoopbaan €67,97 €102,94
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

In Engeland is voetbal verreweg de meest populaire sport van het land. Met de Premier League als hoogste afdeling en The Championship als tweede niveau, zijn de Britten in het bezit van ’s werelds sterkste voetbalcompetities.

The Championship is dan wel het tweede niveau in Engeland, maar vrijwel iedere club heeft een stadioncapaciteit van 30.000 toeschouwers en qua financiële begrotingen staan ze er veel sterker voor dan een gemiddelde Eredivisie-club.

Ook de gemiddelde salarissen liggen in de Championship behoorlijk hoog. Voetballers kunnen namelijk meer geld verdienen op het tweede niveau in Engeland dan op het eerste niveau in Nederland.

Gemiddeld weeksalaris

Een gemiddelde speler in de Championship kan een leuk bedrag op zijn bankrekening verwachten aan het einde van de maand. Het gemiddelde maandsalaris ligt rond de €32.500, exclusief winstpremies en overige bonussen, wat neerkomt op zo’n €390.000 per jaar. In de Eredivisie ligt het gemiddelde jaarsalaris rond de €290.000 per jaar.

Topspelers

Er bestaat uiteraard een verschil tussen een gemiddelde voetballer en een topvoetballer die van grote waarde is voor een club. Een aanvoerder of een goalgetter van een elftal kan bijvoorbeeld al snel €50.000 tot 60.000 per maan verdienen, exclusief bonussen. Op jaarbasis strijk je dan al gauw meer dan een half miljoen euro op. Niet verkeerd als je op een tweede niveau voetbalt in een land.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3361 stemmen Nee: 4984 stemmen