Het gemiddelde salaris van een profvoetballer in het Midden-Oosten

06-02-2022
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95
€19,95

Iedereen droomt ervan om miljoenen te verdienen met zijn hobby. Voor voetballers wordt deze droom vaak gerealiseerd door een profcontract te tekenen bij een grote club in Europa, China of in een land waar gewoonweg veel olie in de grond zit. 

Met name de voetbalclubs in de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saudi Arabië zijn gigantisch populair onder voetballers die geen sportieve ambitie (meer) hebben. Alles wat je hier bruto verdient, krijg je netto uitbetaald. Verder is het vrijwel altijd lekker weer, krijg je meestal een groot huis met een zwembad van de club en heb je te maken met veel minder druk dan bij een Europese club.

Maar wat verdient een speler nou ongeveer in bijv. een stad als Dubai? Niet iedereen verdient namelijk miljoenen geld. De Sjeiks houden voornamelijk van ‘bekende’ spelers. Ze willen graag voetballers die in Europa een naam hebben opgebouwd en/of gewoon bij een grote club hebben gespeeld. Zo niet? Dan moet je gewoonweg talentvol zijn en heel leuk kunnen voetballen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

JAH GUIDE🙌

Een bericht gedeeld door Asamoah Gyan (@asamoah_gyan3) op


 

Salarissen

Een gemiddelde profvoetballer in de hoogste voetbalcompetitie in de Verenigde Arabische Emiraten verdient ongeveer €5.000 tot €25.000 netto per maand. Daarnaast komen er nog eens flinke bonussen bij kijken die ervoor kunnen zorgen dat je salaris nog hoper op kan lopen.

Grotere spelers, die bijv. specifiek uit Europa worden gehaald door de sjeiks, verdienen ver boven het gemiddelde salaris. Een spelers als Asamoah Gyan verdiende bij Al Ain FC bijvoorbeeld ruim €1 miljoen per maand.

Met een normale gezonde levensstijl spaar je na twee jaar voetballen makkelijk €20 miljoen. Je kunt dus begrijpen waarom voetballers de keuze maken om naar de ‘zandbak’ te vertrekken.

Lagere divisies

In de lagere divisies in het Midden-Oosten zit haast geen geld. Met een beetje geluk verdien je daar €1.000,- á €2.500,- per maand. De bonussen zijn hier tevens een stuk lager, waardoor je in het mooiste geval uit kan komen op een salaris van €3.000 per maand.

Benieuwd waar je nog meer als voetballer een prima salaris kunt verdienen? Dit betalen ze o.a. in de Engelse Championship, Keuken Kampioen Divisie en in de Belgische competitie.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kan het Pro Pakket jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7432 stemmen Nee: 9787 stemmen