Het gemiddelde salaris van een amateurvoetballer in Nederland

08-08-2020
€19,95
€77,95 €122,84
€19,95
€19,95
€29,95
€19,95

Wat verdient een Nederlandse amateurvoetballer? Als amateurvoetballer in Nederland kun je best lekker (bij)verdienen, als je tenminste bij de juiste club speelt. Er bestaan geen vaste salarisschalen per competitieniveau, dus het is moeilijk in te schatten wat een ‘gemiddeld’ salaris is in een bepaalde competitie. Een speler uit de tweede divisie zou bijvoorbeeld evenveel kunnen verdienen als een speler uit de eerste klasse.

Niveau

Gemiddeld verdient een speler uit de tweede divisie (hoogste amateur-competitie) tussen de €800,- en €1.300,- bruto per maand. Afhankelijk van je contract, leeftijd en het aandeel dat je in het team hebt, kun je ook veel meer of minder verdienen. In de derde divisie liggen de salarissen ongeveer tussen de €500 en €1000,- per maand. Hoe lager je gaat voetballer, hoe minder je gemiddeld gaat verdienen.

Sponsoren

In de lagere klassen zijn er echter ook voldoende clubs die flink wat geld uitbetalen aan hun spelers. Dit soort bedragen worden vaak ‘onder de tafel’ uitbetaald en kunnen oplopen tot wel €1.000,- per maand. Zo zijn er meerdere clubs in de eerste en tweede klasse die hun spelers behoorlijk verwennen met winst- en doelpuntenpremies. Veel clubs bieden hun spelers daarnaast ook nog eens een vaste baan aan via een sponsor. Zo kun je naast het voetballen ook nog in loondienst bij een bedrijf werken.

Tekengeld

Veel clubs doen tevens aan tekengeld. Je krijgt dan eenmalig een specifiek bedrag op je rekening gestort of zwart uitbetaald zodra je een contract ondertekent. Dit soort bedragen kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Soms krijg je in plaats van geld, een vakantie of een ander cadeau in natura uitgekeerd.

Niet alleen in het amateurvoetbal, maar ook in de Keuken Kampioen DivisieChampionship, het Midden-Oosten en de Jupiler Pro League in België kun je prima verdienen als voetballer.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma’s of persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 7690 stemmen Nee: 10023 stemmen