Wat verdient een Nederlandse amateurvoetballer? Als amateurvoetballer in Nederland kun je best lekker (bij)verdienen, als je tenminste bij de juiste club speelt. Er bestaan geen vaste salarisschalen per competitieniveau, dus het is moeilijk in te schatten wat een ‘gemiddeld’ salaris is in een bepaalde competitie. Een speler uit de tweede divisie zou bijvoorbeeld evenveel kunnen verdienen als een speler uit de eerste klasse.

Gemiddeld verdient een speler uit de tweede divisie (hoogste amateur-competitie) tussen de €800,- en €1.500,- bruto per maand. Afhankelijk van je contract, leeftijd en het aandeel dat je in het team hebt, kun je ook veel meer. Zo zijn er ook spelers die tussen de €2.000 en €5.000 per maand verdienen. In de derde en vierde divisie liggen de salarissen ongeveer tussen de €500 en €1.000,- per maand. Hoe lager je gaat voetballer, hoe minder je in principe gemiddeld gaat verdienen.

Sponsoren

In de lagere klassen zijn er echter ook voldoende clubs die flink wat geld uitbetalen aan hun spelers. Dit soort bedragen worden vaak ‘onder de tafel’ uitbetaald en kunnen oplopen tot wel €1.000,- per maand. Zo zijn er meerdere clubs in de eerste en tweede klasse die hun spelers behoorlijk verwennen met winst- en doelpuntenpremies. Veel clubs bieden hun spelers daarnaast ook nog eens een vaste baan aan via een sponsor. Zo kun je naast het voetballen ook nog in loondienst bij een bedrijf werken.

Tekengeld

Veel clubs doen tevens aan tekengeld. Je krijgt dan eenmalig een specifiek bedrag op je rekening gestort of zwart uitbetaald zodra je een contract ondertekent. Dit soort bedragen kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Soms krijg je in plaats van geld, een vakantie of een ander cadeau in natura uitgekeerd. Niet alleen in het amateurvoetbal, maar ook in de Keuken Kampioen DivisieChampionship, het Midden-Oosten en de Jupiler Pro League in België kun je prima verdienen als voetballer.