Het is algemeen bekend dat de voetbalsalarissen in Nederland een stuk lager liggen dan in de rest van Europa. De Premier League steekt op het gebied van spelers-salarissen met kop en schouders uit boven de rest van Europa, maar er blijven nog genoeg landen over waar je een prima zakcentje kunt verdienen.

In België zijn de spelers-salarissen bijvoorbeeld ook niet verkeerd. Echter is er wel een groot verschil tussen de top van België en de wat kleinere voetbalclubs.

Gemiddelde maandsalarissen

De bestbetaalde voetbalclub in België is Anderlecht. Daar verdien je gemiddeld €50.000,- bruto per maand. Na Anderlecht komen clubs als Standard Luik en Club Brugge waar je gemiddeld €30.000 per maand kunt verdienen. De middenmoot bestaat uit KRC Genk, AA Gent, KV Mechelen en Kortrijk, waar het gemiddelde maandsalaris ongeveer tussen de €22.000,- en €17.000,- per maand ligt.

Lagere salarissen

De slechts betaalde voetbalclubs op het hoogste niveau in de Belgische Jupiler Pro League zijn Eupen en Oostende, waar je ongeveer €8.000 gemiddeld per maand kan verdienen. Als je in Nederland universitair bent afgestuurd als Chirurg of tandarts, moet je alsnog keihard werken om een maandsalaris van €8.000 te kunnen verdienen.

De spelers van Eupen en Oostende hebben dus alsnog niet bepaald het recht om te klagen over hun salaris. Niet alleen in de Belgische Jupiler Pro League, maar ook in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie, Championship, het Midden-Oosten en als amateurvoetballer in Nederland kun je prima verdienen.