Het gemiddelde salaris van een profvoetballer in België

04-05-2018
€19,99
voetballoopbaan €67,97 €102,94
voetballoopbaan gym routine krachttraining blessurgevoeligheid explosiviteit core training voetbal €19,99
voetballoopbaan techniek trainen zwakke been afronding dribbels schoten passing balcontrole trainen €19,99
€19,99
€19,99
voetballoopbaan conditie testen isrt uithoudingsvermogen €29,99
voetballoopbaan yoga mobiliteit flexibiliteit verbeteren voetbal €19,99
checklist wedstrijddag voorbereiden voetbalwedstrijd focus concentratie €2,99
succesfactoren profvoetballer worden hoe voetballoopbaan €0,00

Het is algemeen bekend dat de voetbalsalarissen in Nederland een stuk lager liggen dan in de rest van Europa. De Premier League steekt op het gebied van spelerssalarissen met kop en schouders uit boven de rest van Europa, maar er blijven nog genoeg landen over waar je een prima zakcentje.

In België zijn de spelerssalarissen bijvoorbeeld ook niet verkeerd. Echter is er wel een groot verschil tussen de top van België en de wat kleinere voetbalclubs

Gemiddelde maandsalarissen
De best betaalde voetbalclub in België is Anderlecht. Daar verdien je gemiddeld €50.000,- bruto per maand. Na Anderlecht komen clubs als Standard Luik, Club Brugge en Zulte Waregem, waar je gemiddeld €30.000,- per maand kunt verdienen.

De middenmoot bestaat uit KRC Genk, AA Gent, KV Mechelen en Kortrijk, waar het gemiddelde maandsalaris ongeveer tussen de €22.000,- en €17.000,- per maand ligt. De slechts betaalde voetbalclubs op het hoogste niveau in de Belgische Jupiler Pro League zijn Eupen en Oostende, waar je ongeveer €8.000,- gemiddeld per maand kan verdienen.

Als je in Nederland universitair bent afgestuurd als Chirurg of tandarts, moet je alsnog keihard werken om een maandsalaris van €8.000,- te kunnen verdienen. De spelers van Eupen en Oostende hebben dus alsnog niet bepaald het recht om te klagen over hun salaris.

Niet alleen in de Belgische Jupiler Pro League, maar ook in de Nederlandse Jupiler League, in de Championship, het Midden-Oosten en als amateurvoetballer in Nederland kun je prima verdienen.

 

Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, voeding en meer? Dan kunnen onze e-books en persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat jou naar een hoger niveau tillen.

gavin manders voetballoopbaan

Poll

Haal jij voor jouw gevoel het maximale uit je talent?
Ja Nee
Ja: 3361 stemmen Nee: 4984 stemmen