Benoît Assou-Ekotto was jarenlang een belangrijke kracht in het basiselftal van Tottenham Hotspurs. De geboren Fransman en Kameroens international stond maar liefst acht jaar onder contract bij de Londense topclub, waar hij tot 155 officiële duels kwam.

Naast The Spurs stond Ekotto ook in de Ligue 1 onder contract bij RC Lens, AS Saint-Étienne en FC Metz. Hij had in zijn carrière graag nog een stap gemaakt naar de Serie A, maar die transfer werd hem op een bijzondere wijze ontnomen.

"Stomme Italiaanse club"

"Een stomme Italiaanse club uit de Serie A wilde me graag hebben, we waren in gesprek over een contract. Echter besloten ze de deal af te blazen. Ze vonden het namelijk moeilijk om aan de fans uit te leggen dat ze iemand met mijn type haar hadden aangetrokken." vertelt de inmiddels gepensioneerde voetballer tegen The Athletic. Om welke club het gaat, vertelt Assou-Ekotto niet.

Maar dat clubs om deze reden een speler liever niet aantrekken, is toch wel meer dan opmerkelijk. Eerder bleek ook al dat veel clubs een nieuw beleid hanteren en ongevaccineerde spelers liever niet aantrekken.

Geen voetballiefhebber

Assou-Ekotto stond bekend om zijn opmerkelijke harde uitspraken. Zo vertelde hij in meerdere interviews dat hij absoluut geen groot voetballiefhebber is en puur naar Engeland vertrok om geld te verdienen. "Ik ben altijd eerlijk geweest. Ik snap mensen die liegen niet. Hebben zij meerdere persoonlijkheden of zo? Een voetbalcarrière duurt niet lang en ik vertrok puur naar Engeland voor mijn werk. Voetbal is gewoon niet mijn passie." aldus de goudeerlijke Benoît Assou-Ekotto.