Alhoewel Jürgen Klopp van mening is dat mensen absoluut zelf moeten bepalen of ze zichzelf willen laten vaccineren of niet, uit het zich toch behoorlijk kritisch over ongevaccineerden.  "Ongevaccineerde voetballers vormen een constante bedreiging voor ons allemaal. Mensen die tegen vaccinaties zijn, denken alles beter te weten. Maar als je goed naar de adviezen van de specialisten luistert, ga je echt het vaccin en de booster nemen." vertelt Klopp tegenover de Engelse krant The Daily Mail.



Vaccinatiestatus beïnvloed de transfermarkt Ook geeft Klopp aan dat de vaccinatiestatus van een speler invloed zal hebben op de transfermarkt. Clubs willen geen risico nemen om ongevaccineerde spelers aan te nemen, denk de Duitse oefenmeester. "Ongevaccineerde spelers moeten zich omkleden in een andere kleedkamer, lunchen in andere ruimtes, in quarantine nadat ze van een internationale uitwedstrijd komen en mogen niet meereizen met de spelersbus. Het is voor clubs daarom heel lastig om met ongevaccineerde speler te werken." aldus de trainer van Liverpool.  


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.