Vegetarisch. Veganistisch. Pescotarisch. De termen vliegen ons om de oren. Er is met name de laatste jaren een opvallende trend gaande waarin veel mensen plotseling stoppen met het consumeren van dierlijke producten. Ook in het profvoetbal zien we dat veel voetballers de keuze hebben gemaakt om geen vlees en/of vis meer te eten.

De grootste redenen waarom veel mensen stoppen met het eten van vlees is vanwege: - Het milieuaspect: het kost enorm veel water en soja om een klein stukje vlees op je bord te krijgen - De antibiotica en hormonen die in de dieren worden gestopt en vervolgens via het vlees in je lichaam terecht komen - Omdat de dieren in de huidige massa-industrie geen normaal bestaansrecht hebben De volgende vijf 'grote' voetballers zijn al vegetarisch geworden en kunnen hiermee een inspiratiebron zijn voor andere voetballers en (top)sporters:

1. Jermain Defoe

Jermain Defoe behoort tot de 'oude garde' onder de voetballers, maar behoort tevens tot een van de fitste spelers die er momenteel zijn. Hij investeert enorm veel in zichzelf door goed op zijn voeding te letten, veel te trainen en goed te slapen. Geen vlees eten behoort volgens hem dan ook tot een gezonde levensstijl. 2. Fabian Delph De middenvelder van Everton heeft zich met name tijdens zijn blessures volledig gestort op voeding. Hij is er toen achter gekomen dat een vegetarisch dieet zijn revalidatie zou kunnen bevorderen en besloot sindsdien geen vlees meer te eten.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Never going hungry 🍝 Being put through my paces by @samsmallinginsta - @naturli spag bol 👌🏽#plantbased #veganuk #whatveganseat #ad

Een bericht gedeeld door Chris Smalling (@smalling) op

  3. Chris Smalling Smalling is voornamelijk gemotiveerd geraakt door zijn vrouw om te stoppen met het eten van vlees en vis. Na het lezen van een aantal boeken en documentaires, werd het helemaal duidelijk voor Smalling en werd hij per direct veganistisch. 4. Lionel Messi (?) Met name in zijn jongere jaren at Messi, zoals de meeste mensen, veel ongezonde voeding. Hij ouder hij werd, hoe meer hij ging luisteren naar diëtisten en doktoren die hem vertelde te stoppen met o.a. fastfood. Hij gooide zijn voedingspatroon om en besloot alleen naar maar gezond te eten. Sommige kranten schrijven dat hij volledig veganistisch is, en sommigen zeggen deels. Hoe dan ook, is Messi een speler die zeer goed op zijn voeding let op zijn prestaties continue te kunnen verbeteren. 5. Sergio Agüero De ex-goalgetter van Manchester City behoort tot een van de beste spitsen van de wereld en leeft tevens op een veganistisch dieet. De Argentijn kreeg tijdens een blessure enkele jaren geleden van zijn dokter het advies om o.a. te stoppen met suiker, pasta en vlees. Dit advies volgt hij nog steeds op en helpt hem om fit en mentaal sterk te blijven. Eet als een prof Twijfel jij er ook aan om vegetarisch, veganistisch of wellicht pescotarisch (geen vlees, wel vis) te worden? Of wil je gewoonweg beter op je voeding letten maar weet je niet waar je moet beginnen? Met onze voedingsschema's op maat kunnen wij een uitgebreid eetschema voor je uitwerken (compleet afgestemd op jouw caloriebehoefte, wedstrijden, trainingen etc.) waarmee jij direct mee aan de slag kan.


Wil je persoonlijk geholpen worden met het opstellen van een schema op maat? Dan kunnen wij je helpen met een voetbalspecifiek schema. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie!