We kennen allemaal de legendarische verhalen van amateurvoetballers die op latere leeftijd een overstap maken naar het profvoetbal. Voetballers als Jamie Vardy, Dirk Kuyt en Jens Toornstra zijn hier mooie voorbeelden van. Maar het verhaal van Cohen Bramall is toch net even anders.

Cohen Bramall is een 25-jarige voetballer uit Engeland die tot 22ste nog amateurvoetballer was. Hij speelde in de 7e divisie van Engeland bij Hednesford Town (7e divisie). Cohen Bramall was voor zijn beroep automonteur  en werkte bij een fabriek van Bentley. Echter moest hij 'noodgedwongen' zijn baan opzeggen omdat hij de mogelijkheid kreeg om voor Arsenal te spelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Co (@cohenbramall)

Het onderschrift van de post die Cohen bij zijn Instagram-foto plaatst is geweldig

Stage

Het begon allemaal bij een stageperiode. De jonge Engelsman dacht in eerste instantie dat hij moest meetrainen met de beloften van Arsenal, maar mocht uiteindelijk direct aansluiten bij het eerste elftal. Na een succesvolle stageperiode besloot Arsenal de linksback van Hednesford Town over te nemen. Daar betaalde de Londense club €45.000 voor. "Ik werd goed opgevangen in de groep en grote namen als Mesut Ozil en Alexis Sanchez noemde me gewoon bij mij naam. Dat vond ik heel bijzonder." vertelde Bramall destijds tegenover BBC.

Transfer

Tot een debuut bij Arsenal kwam Cohen Bramall nooit. Na een korte verhuurperiode bij Birmingham City FC in de Championship, maakte hij een transfer naar Colchester United in de League Two. Inmiddels speelt hij in de League One (3e niveau in Engeland) bij Lincoln City FC.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Co (@cohenbramall)