Je zal je vast wel eens afvragen wat het gemiddelde salaris is van een profvoetballer in de Nederlandse eerste divisie (tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie). Keiharde cijfers zijn nooit eerder gepubliceerd, maar er zijn wel bepaalde schattingen gemaakt van wat een gemiddelde voerballer ongeveer per maand verdient.

Allereerst is het afhankelijk bij welke club je als speler onder contract staat. Een speler van Sparta verdient bijv. gemiddeld meer dan een speler van RKC Waalwijk. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook beloftenteams actief in de eerste divisie. Een groot talent van jong Ajax kan bijvoorbeeld al gauw 10 tot 15 duizend euro bruto per maand verdienen. Van dat salaris kunnen veel spelers in de Jupiler League wel dromen.

Gemiddelde salarissen

De gemiddelde salarissen in de Jupiler League liggen ongeveer tussen de €2.000,- en €4.000,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van hoe oud je bent, waar je hebt gevoetbald in het verleden en hoe groot het budget van de club is. Daarnaast zijn er genoeg spelers die boven het gemiddelde verdienen. Dit zijn vaak routiniers, grote talenten of aanvoerders.

De wedstrijdpremies liggen ongeveer tussen de €350,- á €750,- per winst. Dit is tevens afhankelijk van je ervaring, het aantal basisplaatsen en je aandeel in een overwinning. Veel clubs werken met doelpuntenpremies en premies per assist. Dit kan voor een goalgetter al gauw oplopen tot ruim €1500,- per maand.