Niet iedereen kan even goed voetballen als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, dus is het belangrijk om rekening te houden met elkaars kwaliteiten. In een voetbalteam heb je verschillende type spelers nodig om wedstrijden te kunnen winnen, dus zul je uiteindelijk ook elkaars plus- en minpunten moeten accepteren.

De beste elf spelers hebben recht op een basisplek, zo simpel is het. Maar dat betekent niet dat de spelers die structureel op de bank moeten plaatsnemen geen toegevoegde waarde hebben voor het elftal. Sterker nog, zonder wisselspelers zul je nooit een succesvol team kunnen bouwen en in principe ook nooit kunnen spelen voor een kampioenschap.

Een stukje erkenning

Probeer wisselspelers  meer te waarderen en geef ze ook de complimenten wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld bij een invalbeurt of wanneer zij op de training laten zien dat ze knokken voor een basisplaats. Hierdoor zullen ze meer zelfvertrouwen krijgen en ook echt het gevoel krijgen dat ze 'erbij horen'. Het gevoel hiervan is dat ze nog harder zullen werken voor het team en meer moeite zullen doen om hun concurrenten uit te schakelen.

Winnaarsmentaliteit

Dit kun je natuurlijk nooit zeggen over iedere wisselspeler, maar veel wisselspelers laten vaak een echte winnaarsmentaliteit zien zodra zij mogen invallen. Een winnaarsmentaliteit kan het team een flinke boost geven om harder voor elkaar te gaan werken en ervoor zorgen om uiteindelijk toch nog een overwinning over de streep te trekken.