Het is jullie misschien wel opgevallen dat veel profvoetballers opvallende details aan hun wedstrijdtenue veranderen om comfortabeler een wedstrijd in te gaan.

Zo zijn er een hoop profvoetballers die het onderste gedeelte van hun kousen afknippen en er gripsokken onder dragen. Sommigen profs knippen een gat in de hak van hun voetbalschoenen om blaren te voorkomen. En zo zijn er tegenwoordig ook profvoetballers die meerdere gaatjes in hun kousen knippen.

Druk op de kuitspieren

Veel mensen vragen zich af waarom spelers als Kyle Walker altijd zoveel gaten in zijn kousen knipt. De reden waarom hij dit doet heeft te maken met de druk de kousen zetten op zijn onderbeenspieren. De strakke slimfit-kousen van tegenwoordig kunnen bij bepaalde spelers veel druk zetten op de onderbeenspieren.

Uit voorzorg besloot Walker daarom gaatjes te knippen in al zijn kousen. Hierdoor ligt er minder druk op zijn kuitspieren en voorkomt hij onnodige kuitblessures. Iets waar steeds meer profvoetballers last van hebben. Ook spelers als Xavi Simons, Erling Haaland, Jude Bellingham en Saka knippen hun sokken hoogstwaarschijnlijk om dezelfde redenen.