Nu de overheid heeft besloten om voetballers tot 27 jaar mee te laten trainen met de selectie, kunnen zowel de meeste jeudgteams als seniorenteams met grote(re) groepen de trainingen hervatten.

Het is echter van belang dat de trainingsintensiteit hoog blijft. Uiteraard is dat nooit mogelijk als 60% van de groep gemotiveerd is om serieus te trainen, en 40% het allemaal wel prima vindt.

Maak een eigen planning

Een gemotiveerde of ongemotiveerde groep, als individuele voetballer zul je hier alsnog het maximale uit moeten halen. Teamtrainingen zijn namelijk goed om jezelf op tactisch vlak te ontwikkelen, positiespellen te spelen en je communicatie met teamgenoten te verbeteren.

Overige vlakken

Het blijft als individuele speler echter ook belangrijk om jezelf op andere onderdelen te blijven ontwikkelen. Het trainen van snelheid, explosiviteit, kracht en blessuregevoeligheid blijven zeer essentiële zaken om aandacht aan te geven. Je hoort het wel eens vaker:

"krachttraining is een ondankbare sport". Klopt, dat is ook zo. Je lichaam went er snel aan wanneer je even geen fysieke prikkels kracht. Hij valt heel snel terug in een 'comfortzone'. Je lichaam vindt het wel prima zo, even niet trainen. Ondertussen word je steeds zwakker en komen er blessures als sluipschutters op je loeren. Zorg dus dat je goed blijft trainen en laat teamtrainingen geen oorzaak zijn om je individuele trainingen (tijdelijk) te skippen. Blijf gefocust en haal het maximale uit jezelf.