Een profvoetballer word je niet zomaar. Je zal er hard voor moeten werken en in je jongere jaren een hoop dingen voor moeten opgeven. Zo laten veel voetballers hun school vallen en nemen daarmee een groot risico om een profvoetballoopbaan te kunnen krijgen.

Ook Virgil van Dijk had vroeger zo zijn momenten dat alles best zwaar viel. Toen hij nog in de jeugd bij Willem ll speelde en geen contract had, moest hij naast voetbal en school gewoon keihard werken om zijn centen te verdienen.

Zo werkte Virgil op zestienjarige leeftijd nog als afwasser voor een paar euro per uur. Iets heel normaals, maar veel jonge voetballers vergeten dat er gewoon gewerkt moet worden. Helemaal als je geen geld van je ouders krijgt. Toen Virgil van Dijk een groeispurt kreeg, besefte hij dat een profcarrière niet zomaar kwam aanwaaien. Hij kreeg last van zijn knieën en dijbenen waardoor zijn ontwikkeling plotseling vertraagde.

Tegenslagen omzetten in succes

Na de groeispurt ging het hard met de verdediger. FC Groningen nam hem over van Willem ll en via Celtic en Southampton maakte Liverpool in 2018 van hem duurste verdediger ooit. Hij werd voor €84,5 miljoen overgenomen van Southampton. Met een landstitel en Champions League-titel op zijn CV heeft hij hoogst haalbare niveau weten te behalen als voetballer. Een geweldige prestatie van Virgil van Dijk.