Micky van de Ven heeft zijn droomtransfer te pakken gekregen. De 20-jarige centrale verdediger doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding van FC Volendam en debuteerde in 2019 in het eerste elftal. Na twee sterke seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie heeft hij een toptransfer afgedwongen naar VfL Wolfsburg.

De Duitse club legt maar liefst €3,5 miljoen neer voor van de Ven. We zagen zelden een speler uit de Keuken Kampioen Divisie zo'n grote stap maken naar een Europese topcompetitie. Ook qua salarisvoorwaarden maakt van de Ven een gigantische sprong. Zo publiceerde de KNVB een bericht waarbij het oude en nieuwe salaris van de talentvolle verdediger kenbaar werd gemaakt.

18 keer zoveel

Naar verluidt verdiende Micky van de Ven bruto €4.500 per maand bij FC Volendam. Vanaf het nieuwe seizoen zou hij €5.000 per maand gaan verdienen. Bij VfL Wolfsburg gaat hij echter €80.000 per maand verdienen. Dat is 18 keer zoveel als wat hij bij FC Volendam verdiende. Niet zo gek dus dat de verdediger zo graag de overstap wilde maken naar Duitsland.