Trainingsmaterialen zijn belangrijk om een goede individuele training neer te kunnen zetten. Natuurlijk kun je ook enkel met een bal en een setje pionnen goed trainen, maar dan ben je toch enigszins beperkt in vergelijking tot wanneer je over trainingsmaterialen beschikt.

We hebben de zes beste en meest praktische trainingsmaterialen voor je op een rijtje gezet.

1. Rebounder

Een rebounder is een fysiek kaatsblok die je overal mee naar toe kunt nemen. Je kunt een rebounder dus simpelweg gebruiken als kaatser waardoor je eigenlijk geen (extra) trainingsmaatje nodig hebt. Het is belangrijk dat een rebounder zwaar van gewicht is en genoeg grip heeft. Hierdoor verschuift hij niet continue naar voren/achter als je de bal wilt kaatsen.

Prijs: €100

2. Doelnet

Een doelnet fungeert eigenlijk als keeper. Sterker nog, een doelnet kan ik sommigen gevallen zelf nog beter zijn dan een gemiddelde keeper. Je kunt namelijk heel specifiek trainen om de bal enkel in de hoeken van het doel te schieten. Hiermee verbeter je je nauwkeurigheid met afronden.

Prijs: €230

3. Hordes

Hordes zijn belangrijk om je explosiviteit te kunnen verbeteren. Probeer hordes te gebruiken die je hoogte verstelbaar zijn. Met lage hordes kun je aan je voetenwerk werken en met hoge hordes aan je sprongkracht en stabiliteit.

Prijs: €40

4. Weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn zeer praktisch en makkelijk mee te nemen. Je kunt er o.a. mee je kracht, snelheid en explosiviteit trainen. Zorg dat je zowel grote als kleine weerstandsbanden/elastieken hebt. De kleine zijn met name handig om spieren mee te activeren. De grote zijn handig om aan je explosiviteit en kracht te werken.

Prijs: €15

5. 5-10 ballen

Een ballenset is essentieel. Als je slechts één of twee ballen hebt om mee te trainen, ben je meer tijd kwijt aan het halen van ballen i.p.v. dat je de focus kan leggen op het goed uitvoeren van je oefeningen. Met name bij afrondingsvormen heb je veel ballen nodig zodat je lekker veel op doel kan schieten en weinig heen en weer hoeft te lopen.

Prijs: €125

6. Kettlebell

Een kettlebell is een zeer handig trainingsmateriaal om extra gewicht toe te voegen aan bepaalde krachtoefening. Natuurlijk kun je ook op lichaamsgewicht trainen of gewoon uitwijken naar een sportschool. Maar met een kettlebell kun je op het veld vrijwel alle spieren in je lichaam trainen en het makkelijk combineren met een techniek- of looptraining.

Prijs: €30