Thiago Silva behoorde lange tijd absoluut tot een van de allerbeste verdedigers van de wereld. De Braziliaanse CV speelde in zijn jeugd o.a. voor Fluminense, maar speelde op zijn negentiende zelfs nog voor de Braziliaanse derdeklasser Pedrabranca Futebol Clube.

Via FC Porto B kwam hij in 2005 bij Dinamo Moskou terecht, maar in Rusland gebeurde er iets schokkends. Hij kreeg daar namelijk de infectieziekte tuberculose (in de volksmond ook wel tering genoemd). Deze ziekte hield hem maar liefst zes maanden in het ziekenhuis.

Tuberculose

In de 19e eeuw stierven de meeste mensen aan tuberculose en dat maakte zowel Thiago Silva als zijn familie extra angstig. Terwijl de doctoren aangaven dat de kans klein was dat hij het zou overleven, wist Thiago Silva de dodelijke ziekte op het randje te overleven. Na zijn genezing besloot hij direct te stoppen met voetbal, maar zijn moeder motiveerde hem om toch door te gaan.

Carrière boost

Op dat moment was de Braziliaan pas 21 jaar oud en had hij nog geen enkele wedstrijd voor Dinamo Moskou gespeeld. Ook bij FC Porto wist hij niet te debuteren in het eerste elftal. Hij ging op advies van zijn moeder daarom terug naar Brazilië en ging weer voetballen voor Fluminense.

Eenmaal bij Fluminense ging het hard. Na drie sterke seizoenen klopte AC Milan op de deur. Daar maakte hij zijn grote doorbraak en werd hij na drie seizoenen overgenomen door PSG. In Parijs kwam hij tot 317 officiële wedstrijden en werd hij zeven keer op rij landskampioen.