Jorginho maakte na vier sterke seizoenen bij Chelsea, waar hij o.a. de Champions League won, de gedurfde overstap naar concurrent Arsenal. In Noord-Londen is de Braziliaanse voetballer inmiddels begonnen aan hij tweede seizoen en mag hij bij afwezigheid van Martin Odegaard zelfs de functie als captain vertegenwoordigen.

Zo ook in het Champions League-duel tegen Sevilla had Jorginho een belangrijke rol als leider en als spelverdeler voor Arsenal. Met een vlijmscherpe steekpass bediende hij Saka in de 29ste minuut die enkel de bal nog voor hoefde te geven zodat Trossard de bal kon intikken. Een steekpass waar iedere goede middenvelder zeker over zou moeten beschikken.

De kracht van een goede steekpass

Als middenvelder is het van essentieel belang om een dergelijke steekpass als die van Jorginho in huis te hebben. Zoals je in de video hierboven kunt zien speelt hij al vijf tegenstanders uit met één 'simpele' pass. Hoe geef je zo'n goede steekpass? Deze vier punten kunnen je helpen.

1. Inzicht: je moet continue de looplijnen van je medespelers zien
2. Timing: pass op het juiste moment de bal zodat je medespeler geen buitenspel staat
3. Gedrag medespelers: je moet weten wat je medespelers kunnen en willen. Vragen ze de bal vaak in de voeten? Of juist in de diepte?
4. Passing snelheid: zorg dat je de bal met gevoel de juiste snelheid meegeeft zodat je medespeler hem direct in de loop kan meenemen/voorgeven