Je ziet steeds vaker dat profvoetballers zichzelf openstellen om in gesprek te gaan met een sportpsycholoog. Zo ook Almere City-aanvaller Rajiv van La Parra. De Rotterdammer groeide o.a. op in de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde uiteindelijk voor 10 verschillende clubs voordat hij in maart 2023 bij Almere City terecht kwam.

Maar liefst een jaar zat de aanvaller zonder club voordat hij bij Almere City tekende. Een periode waarin hij het vertrouwen in zichzelf o.a. is kwijtgeraakt, maar mede dankzij de sportpsycholoog van Almere City wist van La Parra uit een diep dal te klimmen.

"Zij geeft mij het vertrouwen dat ik in mezelf verloren was. Ik praat heel veel met haar. Ze is heel belangrijk geweest in het proces om te komen waar ik nu sta als speler. Ik kom van een moeilijke positie. Ik zat lang zonder club en toen ik uiteindelijk bij Almere terechtkwam, begon ik met een achterstand. Uiteindelijk kwam ik beter terug door met haar te praten." aldus van La Parra.

Druk & presteren

Eerder werd al bekend gemaakt dat spelers als Noa Lang, Milan van Ewijk en Denzel Dumfries tevens actief gebruik maken van een sportpsycholoog. Voetballers hebben vaak te kampen met enorm veel druk vanuit de buitenwereld en kunnen daardoor makkelijk in een burnout terecht komen.

Het is voor veel spelers daarom goed om preventief met een psycholoog aan de slag te gaan om beter met bepaalde emoties te kunnen omgaan en zo betere prestaties neer te kunnen zetten in het veld.