Clarence Seedorf behoort absoluut tot één van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. Hij groeide op in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. Sindsdien is hij de jongste debutant aller tijden voor Ajax en speelde verder nog voor Sampdoria, Real Madrid, Inter, AC Milan en Botafogo.

Het had voor Seedorf echter ook compleet anders kunnen aflopen. Real Madrid wou hem namelijk al op veertienjarige leeftijd overnemen van Ajax, maar zijn ouders staken daar een stokje voor. Hij moest eerst zijn school afmaken en zijn ouders weigerden mee te werken aan een transfer.

Na drie jaar in het eerste elftal van Ajax te hebben gespeeld, belandde Seedorf via het Italiaanse Sampdoria alsnog bij Real Madrid. In Italië ontving hij namelijk een telefoontje van Fabio Capello..

Hij zei: ‘Hi Clarence, zou je naar Real Madrid willen komen?’ de rest is geschiedenis.. Je kunt via deze blog meer lezen over de bijzondere voetbalcarriere van Clarence Seedorf.