Scheidsrechter Jan Tielen heeft niet alleen van de KNVB, maar ook van zichzelf een schorsing opgelegd gekregen voor de duur van drie maanden. Naar aanleiding van een racistische uitspraak die meneer Tielen deed, besloot hij zichzelf direct op non-actief te stellen en verontschuldigde hij zichzelf d.m.v. een brief.

Het incident vond vorig jaar november plaats, toen hij de spelers van voetbalclub SIOL vergelijk met '10 kleine negertjes'. Direct na het incident stelde hij een excuusbrief op naar de spelers waarin hij o.a. het volgende schreef:

"Doordat de spelers van SIOL aan het einde van de wedstrijd vaak op de grond gingen liggen, kwam bij mij de oude uitspraak 'het lijkt hier wel het verhaal van de tien kleine negertjes naar boven'. Ik sprak dit uit zonder erbij na te denken.". De KNVB heeft rekening gehouden met het feit dat de scheidsrechter zichzelf direct op non-actief stelde en legde hem daarom een schorsing op van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk. Omdat de eerste twee maanden inmiddels voorbij zijn, mag de scheidsrechter zijn werk weer hervatten.