Sinds begin 2023 is Saoedi-Arabië massaal gaan investeren in nieuwe spelers. Deze financiële middelen zijn afkomstig van het staatsinvesteringsfonds Public Investment Fund (PIF) waar kroonprins Mohammed bin Salman grotendeels verantwoordlijk voor is. Het doel van dit fonds is om de voetbalcompetitie van Saoedi-Arabië zo dicht mogelijk bij de Europese topcompetities te brengen.

Door het aantrekken van spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Sadio Mane en Roberto Firminio heeft Saoedi-Arabië al de grootste voetballers van de wereld weten in te lijven. Maar ook in de lagere competities in Saoedi-Arabië worden er spelers geworven. Bijvoorbeeld in de Saudi Third Division, oftewel de derde divisie van Saoedi-Arabië.

Voetbalvacatures

Volgens het Financieel Dagblad zoeken ze in de derde divisie van Saoedi-Arabië spelers die een salaris van €2.800 tot €3.700 per week kunnen verwachten. Een lucratief aanbod, met name voor minder getalenteerde spelers die in een Nederlandse competitie spelen. Helemaal als je je bedenkt dat je er ook nog eens huisvesting voor je wordt geregeld.

Deze voetbalvacatures zouden o.a. te vinden moeten zijn op de website Futbol Jobs. Wij hebben zelf al wat onderzoek gedaan, maar konden geen dergelijke vacatures vinden in Saoedi-Arabië. Met name omdat deze website vooral met betaalde accounts werkt en wij niet zo'n account bezitten. Maar wellicht dat je met wat beter speurwerk wel een aantal vacatures kunt vinden.