Alhoewel het Nederlands elftal al in de 8ste finales werd uitgeschakeld tijdens het EK, heeft de EK-finale in Wembley toch een Hollands tintje gekregen. Onze Björn Kuipers krijgt namelijk de eer om de leiding nemen tijdens de finale tussen Engeland en Italië.

Björn Kuipers mocht in totaal vier wedstrijden fluiten tijdens het EK. Dit levert hem in totaal €40.000 op, aangezien hij €10.000 per gefloten wedstrijd ontvangt. Daarnaast mocht Kuipers één maal als vierde man optreden, waar €4.000 tegenover staat.

De premie voor het deelnemen aan EURO2020 bedraagt €6.000. In totaal heeft de Nederlander dus zo'n €50.000 verdiend tijdens het EK. Een prima bedrag om extra bij te schrijven op je rekening. Helemaal als het fluiten van wedstrijden puur een hobby voor je is.

Supermarkt-ondernemer

Björn Kuipers is van beroep namelijk helemaal geen scheidsrechter. Fluiten doet hij puur als hobby. Kuipers is een supermarktondernemer en bezit maar liefst twee Jumbo-filialen en een kapsalon. Daar haalt hij zijn inkomen uit om van te leven.