Wat is het gemiddelde salaris van een profvoetballer in Thailand? De salarissen buiten Europa zijn vaak compleet anders dan in Europa. Zo is er in Europa een hoop wet- en regelgeving en moet je in de meeste landen een groot deel afstaan aan de belastingdienst voordat het op je rekening terecht komt.

In Aziatische landen hoef je vaak een stuk minder af te dragen en kun je netto dus meer overhouden. Helemaal als je levensonderhoud ook nog eens een stuk goedkoper is. Zo ook in een land als Thailand.

Topsalarissen bij Bangkok United

Bangkok United is een van de topclubs in Thailand en heeft een salarishuishouding van ongeveer €3 miljoen. De bestbetaalde spelers is, op het moment van schrijven, de Braziliaanse voetballer Heberty (33). Hij verdient omgerekend zo'n €55.000 per maand. Daarnaast zijn de grootverdieners: Vander (32) met €35.000 per maand, Everton (32) €30.000 per maand, Michael Falkesgaard (31) €19.000 per maand en Mahmoud Eid (29) €10.000 per maand.

Thaise spelers

De spelers met een Thaise nationaliteit verdienen het minste bij Bangkok United. De bestbetaalde Thaise speler is de ervaren voetballer Pokklaw A-nan (31) met een salaris van €9.000 per maand. De rest verdienen grotendeels tussen de €2.200 en €4.000 per maand. Phumchanok Kamkla (18) is de slechtst betaalde speler met een salaris van €2.200 per maand.

Lees onze andere blogs om erachter te komen wat spelers in België, Midden-Oosten, de Championship, Zuid-Afrika, Keuken Kampioen Divisie en in de Verenigde Staten verdienen.