Sadio Mané kwam op twintigjarige leeftijd vanuit Senegal naar Europa om zijn profvoetbaldroom te realiseren. Uiteindelijk wist hij het helemaal vanuit de Franse derde divisie te schoppen tot Champions League-winnaar met Liverpool en Africa Cup-winnaar met Senegal.

Bij Liverpool wist Mané alle grote prijzen binnen te halen. De aanvaller speelde destijds een prominente rol in het grote succes van Liverpool, iets waar hij keihard voor heeft gewerkt onder toeziend oog van vele teamgenoten. Zo ook voormalig teamgenoot Billy Koumetio.

Billy Koumetio was nog een jeugdspeler toen hij Sadio Mané dagelijks in de gym tegenkwam. Hij was iedere keer onder de indruk hoeveel tijd en energie de Senegalees in zichzelf investeerde in de sportschool.

'Billy! What are you doing?! Come on'

"Ik kwam een keer heel vroeg naar de club en ik dacht dat ik de eerste was. Maar toen zag ik Sadio al in de gym aan het trainen. Ik was echt verbaasd. Ook op momenten dat spelers op de club komen en eerst gaan ontbijten is Sadio meestal in de gym te vinden. Hij was altijd als eerste in de gym en ging er weer als laatste uit."

"Sadio en andere oudere teamgenoten gaven me vaak advies hoe ik bepaalde oefeningen moest uitvoeren. Soms deed ik bijv. 10 seconden niks, dan word ik gelijk geschreeuwd, 'Billy! What are you doing?! Come on, come on! Give more, give more!'. Maar ik ben blij hoe Sadio mij heeft gepushed. Zijn mindset heeft veel impact op mij gemaakt. Niet alleen bij mij, maar ook bij andere jeugdspelers zoals Divock en Hendo." aldus Billy Koumetio tegenover SPORTbible.