Elke voetballer komt wel een keer in een situatie waarbij je het niet eens bent met een beslissing van de trainer. Hier horen onenigheden en soms ruzies bij, die niet altijd even snel op te lossen zijn.

We hebben daarom vier tips voor je omschreven in deze blog die jou wellicht zouden kunnen helpen om een conflict met je trainer te vermijden of op te lossen.

1. 1 op 1 gesprek aangaan

Een goed gesprek kan wonderen doen. Helemaal als er ruis op de radar is en het voor jou niet duidelijk is waarom je trainer zich op een bepaalde manier naar jou opstelt. Het is daarom van belang om je trainer duidelijk kenbaar te maken wat jou precies dwars zit. Wanneer je na een 1 op 1 gesprek geen opheldering krijgt, kunnen de overige punten je wellicht verder helpen.

2. Excuses aanbieden, indien nodig

Vaak kom je met een spijtbetuiging heel ver. Als sta je voor jouw gevoel 100% in je recht en vind jij dat de trainer zijn excuses aan jou moet aanbieden. Het gaat uiteindelijk om jouw carrière, en niet die van hem. Dus wanneer jij met een simpele excuus weer een betere relatie kan ontwikkelen met je trainer, zul je dat moeten doen.

3. Voeten laten spreken

Krijg je niet meer de mogelijkheid om je voeten te laten spreken tijdens wedstrijden, dan moet je het maar tijdens de training doen. De beste taal die je kunt spreken spreek je namelijk altijd met je voeten. Werk keihard en laat zien hoe waardevol je kan zijn. Het liefst d.m.v. goals en assists. Want dan kan de trainer helemaal niet meer om je heen.

4. Transfer opties bekijken

Soms is beter om een harde conclusie te trekken en je eigen weg in te slaan. Een transfer naar een andere club kan je meer rust geven, meer speeltijd en ook meer kans op succes. In een eerdere blog gaven we aan met welke zaken je rekening moet houden bij het maken van een transfer.