Richarlison heeft de afgelopen jaren mooie stappen gemaakt in zijn carrière. De Braziliaanse aanvaller speelde o.a. in de jeugd bij Serie B-club América Mineiro, maar maakte vervolgens na twee sterke seizoenen bij Serie A-club Fluminense een transfer naar Watford. Afgelopen zomer nam Everton hem over voor bijna €40 miljoen.

“In Brazilië groeide ik op in een omgeving waar veel in drugs werd gedeald. Mijn oude vrienden zitten nu in de gevangenis of zijn al overleden. Wij hadden niet veel geld, dus trainde ik meestal op blote voeten. Een keer moest ik zelfs 9 kilometer lopen om naar mijn voetbaltraining te gaan.”

Alles of niets

Richarlison weet nog goed waar hij vandaan komt en is daarom ook erg dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen in Europa. Hij heeft veel geprobeerd om wat met zijn talent te doen. Zo reisde hij een keer 1700 km met de bus om stage te lopen bij een club. De eerste keer dat hij Brazilië uit ging, was toen hij met Brazilië onder 20 naar Engeland ging.

“Ongeveer een jaar na mijn interland tegen Engeland, ging ik er weer naar toe. Dit keer omdat ik een contract ging tekenen bij Watford. Nu ben ik gewend om in Engeland te wonen, maar in het begin moest ik nog mijn weg zoeken. Gelukkig vond ik al snel een Braziliaanse supermarkt waar ik mijn lievelingseten kon kopen. Dit jaar organiseerde ik nog een benefietwedstrijd in Nova Venécia, de plek waar ik vandaan kom. We zamelde allemaal eten in en er kwamen 3.000 mensen op af. Het doet me goed om iets terug te doen voor die mensen.”