Ramon Calliste is een naam die waarschijnlijk niet bekend in de oren klinkt. De Engelsman groeide op in de jeugdopleiding van Manchester United en werd gezien als een gigantisch wonderkind in Engeland. Sterker nog, hij werd zelfs de 'nieuwe Ryan Giggs' genoemd.

Ramon Calliste maakte van 2001 tot 2005 deel uit van de Manchester United-selectie met spelers als Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Rio Ferdinand. Tot een officieel debuut bij United kwam het echter nooit.

Van gigantisch toptalent, naar de kelderklasse

Toen hij op 20-jarige leeftijd nog niet was gedebuteerd in het eerstel elftal van United, besloot hij naar Liverpool te gaan. Maar ook bij The Reds wist Calliste niet door te breken, waardoor hij op advies van iemand besloot naar Scunthorpe United (4e klasse) te gaan. Een opvallende stap. Maar ook bij Scunthorpe United brak hij niet door omdat hij zwaar geblesseerd raakte. Hierdoor belandde hij uiteindelijk in het Engelse amateurvoetbal en was het einde carrière.

(Alex Ferguson derde van rechts, Ramon Calliste tweede van rechts)

Tegenslagen ombuigen in succes

Ondanks dat hij niet succesvol werd als profvoetballer, wist hij wel gigantisch te profiteren van het netwerk dat hij wist op te bouwen in de voetbalwereld. Heel slim. Ramon Calliste (34) zet met zijn bedrijf namelijk zo'n €6 miljoen per jaar om door luxe horloges te verhandelen. "Het heeft goed geholpen dat ik profvoetballers kende die me vertrouwde om dure horloges bij me te kopen. Soms verkopen we zelfs horloges van €280.00 per stuk." vertelt Ramon Calliste tegenover The Sun.

manchester united liverpool audears piguet rolex cartier

Kansen komen en gaan

Ook wanneer je dus niet slaagt als voetballer, betekent het niet dat je leven voorbij is. Er zullen kansen op je pad komen. Heel veel. Maar de vraag is vaak: ben jij scherp genoeg om deze kansen te zien?