Peter Bosz kijkt met trots terug naar de prestaties van zijn spelers bij Bayern Leverkusen. De Apeldoorner is met name zeer tevreden over de talentvolle spelers die zijn tactische aanwijzingen zonder problemen opvolgen.

De ploeg van Peter Bosz staat bekend om haar strijdlust en weet daarnaast ook nog met regelmaat bijzonder mooi voetbal te presenteren. "Gas terugnemen, dat doen wij niet. Wij willen niet afwachten op een counter en dan pas toeslaan. We geven continue volle bak vooruit." "Kerk kreeg laatst veel complimenten omdat hij 25 sprints in één wedstrijd haalde. Maar onze spitsen zitten iedere wedstrijd ruim boven de 40 sprints." vertelt Peter Bosz tegenover het AD.

Dit bericht bekijken op Instagram

🛩#lvl29

Een bericht gedeeld door Kai Havertz 💥⚽️✌🏼 (@kaihavertz29) op

Moderne voetballer

In het moderne voetbal wordt het steeds belangrijker om over voldoende snelheid, explosiviteit en kracht te beschikken. Het gemiddelde aantal sprints, acceleraties en fysieke duels ligt vele malen hoger dan vroeger. Zorg er dus voor dat je voldoende traint op deze onderdelen om jezelf te ontwikkelen tot een completere voetballer.