Tijdens de zomervakantie gaan bij de meeste voetballers even alle remmen los. Alles mag weer; drinken, roken, fastfood, laat naar bed, gamen etc. Als je eenmaal in zo'n routine belandt, is het echter moeilijk om er weer uit te komen.

Met name het krijgen van meer vetmassa, kan nog wel eens tot problemen leiden. Je wordt trager, je voelt je niet gezond en je gaat er minder goed door voetballen. Het is daarom belangrijk om je gewicht goed in de gaten te houden. Maar hoe voorkom je dat je met overgewicht de voorbereiding in gaat?

1. Weeg jezelf dagelijks

Allereerst is het belangrijk om jezelf er bewust van te maken hoeveel je weegt. Door iedere dag op een lege maand in de ochtend op de weegschaal te staan, word je direct geconfronteerd met je feitelijke gewicht. Zodra je ziet dat je iedere dag wat zwaarder wordt, weet je automatisch dat je actie moet ondernemen.

2. Probeer intermittent fasting uit

Als je aan intermittent fasting doet, eet je (meestal) alleen tussen een tijdvak van 12.00 's middags en 20.00 's avonds. Omdat je jezelf slechts acht uur per dag de tijd geeft om calorieën naar binnen te werken, krijg je meer grip op je eetgedrag. Hierdoor wijk je minder snel uit naar ongezonde snacks en geef je je lichaam de ruimte om te herstellen van suikers en ongezonde vetten.

3. Train dagelijks

Wanneer je iedere dag een goede training neerzet, verbrandt je automatisch (als je goed traint) veel calorieën. Calorieverbranding helpt absoluut als je overgewicht wilt tegenaan. Daarna is het goed om je trainingen bij te houden zodat je conditioneel ook niet te ver achteruit gaat. Wij bieden diverse schema's en trainingsprogramma's aan die je zou kunnen volgen.

4. Probeer een sapkuur uit

Een zomervakantie is een perfecte periode om een detox sapkuur uit te proberen. Met een sapkuur drink je enkele dagen alleen groente- en fruitsapjes en krijgt je lichaam te ruimte om te 'ontgiften'. Daarnaast val je tijdens een sapkuur ook zo'n 3-5 kg af in gewicht. Voor een goede sapkuur waarbij rekening wordt gehouden met de caloriebehoefte van een sporter kun je terecht bij Athlete Juices.