Alhoewel de pas 22-jarige Oussama El Azzouzi nog geen minuut in de Nederlandse Eredivisie maakte, heeft de middenvelder wel een geweldige transfer weten te maken naar de Italiaanse Serie A. De geboren Veenendaler gaat namelijk spelen voor Bologna FC, waar hij onlangs een vierjarige contract heeft ondertekend.

El Azzouzi speelde in de jeugd bij VV VRC, Vitesse, VV DOVO en FC Groningen. Tot en met 2018 speelde hij nog voor amateurclub VV DOVO uit Veenendaal. Daar maakte hij vanuit VV DOVO O19 een transfer naar FC Groningen. Bij FC Groningen speelde hij in de O19 en O21 en werd daar uiteindelijk weggestuurd.

Profvoetbal debuut

Na FC Groningen kwam El Azzouzi in 2021 bij FC Emmen terecht waar hij zijn eerste profcontract tekende en zijn debuut maakte in het profvoetbal. Hier had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van FC Emmen in de KKD en dwong hij na één seizoen al een transfer af naar de Belgische Jupiler Pro League-club Union Sint-Gillis.

Ook bij Union Sint-Gillis had hij slechtst één seizoen nodig om Serie A-club Bologna FC te overtuigen van zijn kwaliteiten. Een vierjarig contract en een transfersom van maar liefst €2 miljoen. Terwijl hij vijf jaar geleden nog in de O19 van VV DOVO speelde. Een bijzonder knappe prestatie van Oussama El Azzouzi.