Ousmane Dembélé heeft de afgelopen jaren bijzondere stappen gemaakt in zijn carrière. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde hij al bij Stade Rennais, om twee seizoenen later al naar Borussia Dortmund te vertrekken.

Na één seizoen in de Bundesliga werd Dembélé voor een megabedrag van €150 miljoen verkocht aan FC Barcelona. Maar wie is Dembélé nou eigenlijk en waar komt hij vandaan? In een documentaire over de jonge Fransman gaan ze hem opzoeken in zijn oude buurt Évreuz waar hij is opgegroeid.

Dembélé groeide op in een moeilijke buurt waar veel mensen het niet breed hadden. Voetbal was zijn grote passie en is uiteindelijk ook zijn uitweg geworden.

“Mijn kracht komt uit de buurt waar ik ben opgegroeid. Het helpt mij om als goed persoon door het leven te gaan en dankbaar te zijn voor de kleine dingen. Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom want ik zat in een positie waar veel mensen niet in hebben gezeten” vertelt Ousmane Dembélé. Bekijk de motiverende documentaire hierboven. Je kunt een Engelse ondertiteling selecteren.