Orkun Kökcü heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld in Feyenoord 1. De middenvelder werd na het vertrek van Toornstra in het seizoen 2022-2023 bekroond tot vaste aanvoerder van Feyenoord en begon gedurende het seizoen steeds betere statistieken neer te zetten voor de Rotterdammers.

Ook op fysiek vlak heeft Kökcü zich behoorlijk ontwikkeld, mede dankzij oud-teamgenoot Tyrell Malacia. "Tyrell vertelde al eens dat ze me meer in de gym wilden zien. Voor mij was het niet nodig. Het ging allemaal wel lekker, dacht ik. Ik heb mezelf te lang in de maling genomen. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan waarom ik niet eerder wakker ben geworden. Alles begint met hard werken. Maar daar moet je blijkbaar eerst achterkomen". vertelt Orkun Kökcü tegenover VI.

Resultaten

Kökcü heeft vervolgens keihard lopen rammen in de sportschool. Het resultaat mag er zijn. Met Kökcü als motor op het middenveld haalde Feyenoord in het seizoen 2022-2023 de landstitel binnen. Iets wat veel Feyenoorders begin van het seizoen absoluut niet hadden verwacht met zo'n compleet nieuwe selectie.

"Ze zeiden tegen mij: 'Je hebt een schandalig fysiek voor een nummer 10 van Feyenoord'. Uiteindelijk ben ik veel vetmassa verloren en is mijn spiermassa toegenomen. Ik werd hierdoor niet lichter, maar voelde mezelf fysiek minder zwaar". aldus Kökcü. Screenshot via ESPN

In de zomer van 2023 maakte Kökcü een transfer van €25 miljoen naar Benfica.