Odion Ighalo mag spreken van een bijzonder succesvolle voetbalcarrière. De huidige aanvaller van Al Wehda FC groeide op in Nigeria en kwam op achttienjarige leeftijd naar Europa om zijn voetbalcarrière naar een hoger niveau te tillen

Uiteindelijk wist hij door te breken bij de Noorse club FC Lyn Oslo, wat hem al een jaar later een vijfjarig contract opleverde bij Udinese. Alhoewel hij bij Udinese zelf nooit doorbrak, werd hij wel meerdere seizoen verhuurd aan o.a. Granada FC en Watford.

Watford FC nam Ighalo uiteindelijk definitief over van Udinese. In Engeland wist hij direct zijn stempel te drukken, wat hem uiteindelijk later in zijn carrière heeft geholpen veel geld te verdienen in o.a. China en Saoudi Arabië.

"Het gaat nu om geld, niet om passie"

In een interview met OmaSportsTV vertelt Ighalo hoe hij nu kijkt naar zijn carrière. Hij zoomt met name in op het financiële aspect in zijn carrière.

"Wanneer je jong bent, speel je voetbal omdat het je passie is. Maar nu ik bijna aan het einde van mijn carrière ben, besef ik dat ik misschien nog maximaal drie jaar kan voetballen. Ik heb mijn hele leven voor passie gevoetbald, maar nu is het tijd voor geld. Ik ben geen type persoon die zal zeggen: 'ik speel nog steeds voor passie'. Broer, het gaat nu om geld. Aan het einde van de dag, gaat het allemaal om geld". Aldus Odion Ighalo.