Vanaf 5 augustus is er weer een nieuwe voetbaldocumentaire te zien op Netflix: L’incompris. De documentaire gaat over Nicolas Anelka, de voormalige Franse topspits die absoluut behoort tot de grootste voetballers uit de Franse geschiedenis.

Anelka had een opvallend imago en werd vroeger door het grote publiek vaak gezien als een lastig persoon. In zijn voetbalcarrière speelde hij maar liefst voor 12 clubs, waaronder: PSG, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Manchester City, Juventus, Real Madrid en nog veel meer.

  In de documentaire spreken grote Franse voetbalsterren Als Didier Drogba, Thierry Henry en Patrice Evra over hun ervaringen met Anelka en over de bijzondere persoonlijkheid die de Franse ex-voetballer heeft.

Uitleg over een groot incident

Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika vond er een incident plaats in de selectie van het Franse elftal. De gehele selectie ging namelijk tijdens het WK in staking omdat bondscoach Raymond Domenech Anelka zou hebben uitgesloten omdat hij hem had beledigd. Met name in Frankrijk werd die incident onder een vergrootglas geplaatst en belandde het zelfs bij de Franse president. In de documentaire L’incompris gaat Anelka uitgebreid in op dit incident en vertelt hij het volledige verhaal van A tot Z.